bruidstaarten

Eerlijk is eerlijk, bruidstaarten waren zó leuk om te maken! Vooral omdat ik zoveel leuke bruidsparen heb mogen ontmoeten die mij de meest waanzinnige opdrachten gaven. Natuurlijk zijn witte bruidstaarten met bloemwerk prachtig…. maar een beetje anders is zoveel gaver! Ik kan eerlijk zeggen dat ik nooit een saaie bruidstaart heb gemaakt!


apart modelletje

Voor sommige bruidsparen hoefde het niet zo gewoon, en dan krijg je dus een hele bijzondere, unieke en persoonlijke bruidstaart…


beetje bloot…

Dat een bruidstaart niet altijd bekleed hoeft te zijn met marsepein bewijzen deze foto’s wel. Afgesmeerd in welke kleur dan ook met een chocoladeganache drip in welke andere kleur dan ook of gewoon helemaal “bloot”, met decoratie naar keuze wordt zelfs een kale taart heel persoonlijk.

Natuurlijk zijn deze taarten iets kwetsbaarder, de naked cakes drogen wat sneller uit, de chocolatemudcake had daar wat minder last van, maar deze taarten werden over het algemeen op de dag van het aansnijden gebakken, dat is natuurlijk niet zo gek, want hier hoef je geen uren en uren aan te werken, de decoratie kon vaak vooraf gemaakt worden.


Drip…

De taart met blauwe “drip” mochten we bezorgen in het kasteel in Woerden, een prachtlocatie! Het was een zomerse, erg warme dag. Bij aankomst hoorden we dat de taart niet naar de keuken hoefde maar direct op de plek mocht komen waar deze zou worden aangesneden. Midden op de binnenplaats, in de volle zon! Op mijn vraag hoe laat de taart zou worden aangesneden hoorde ik dat dat nog wel een paar uur zou duren. Deze taart was alleen maar afgesmeerd met meringuecreme en voorzien van verse, eetbare bloemen. Die taart zou dat niet overleven! Via hobbelige doorgangetjes door het kasteel toch maar naar de keuken en de taart tot het aansnijden koel laten zetten, zoals de bedoeling was.


Zeg het met bloemen…

Verse eetbare bloemen zijn natuurlijk heel bijzonder, maar ze zijn niet altijd erg smakelijk. Afrikaantjes bijvoorbeeld knallen er qua kleur lekker uit, maar zijn echt niet te eten! Bloemen van suiker zijn natuurlijk lekkerder, maar het grootste voordeel is, dat je ze kunt bewaren! Veel bruidsparen hebben de suikerbloemen onder een stolp bewaard om er lang van te kunnen genieten. Ik heb altijd met veel plezier “rozen gedraaid” en andere bijzondere bloemen gemaakt van bijvoorbeeld gumpaste.


ECHT OF nep?

Van al deze taarten met bloemen, hebben er een aantal echte bloemen. In de omgeving van Zevenhuizen, waar onze winkel gevestigd was, waren veel kwekerijen. Vaak werd het bloemwerk dan door het bruidspaar zelf aangeleverd, omdat ze zelf, of hun familie een kwekerij hadden.


doe maar wat anders dan anders

Natuurlijk is een witte bruidstaart met bloemwerk prachtig, maar het kan ook anders. Bijzondere kleuren, of helemaal geen taart maar een complete sweettable. Of een heleboel kleine taartjes, met allemaal verschillende smaken zodat iedereen zelf kan kiezen.