Afgelopen weekend was ik weer druk in de weer met bijzondere en leuke taarten. Een bruidstaart die vooral lekker de hoogte in mocht en een taart waarvoor een ontwerp van Choccywoccydoodah als voorbeeld diende.
Je kunt wel zeggen dat er van slapen niet veel terecht is gekomen, want in deze twee taarten ging nogal wat tijd zitten. Heerlijk!
De bruidstaart (die ik zaterdagavond in Loosdrecht mocht bezorgen bij Finley het Witte Huis) was een red velvet cake gevuld met een amarenacreme én amarenakersen (zo lekker!). Omdat ik dus toch aan het bakken was en de keuken al rood zag (en omdat ik een carte blanche had) werd de taart voor zondag ook een red velvet. Nu gevuld met lemoncurd, witte chocoladecreme en verse aardbeien.
Met de details was ik al meteen begonnen nadat ik de opdracht kreeg van restaurant Aan de Poel, het (weet ik inmiddels) prachtige 2-sterrenrestaurant waar Michelin chefkok Stefan van Sprang de scepter zwaait.
Het waren namelijk niet zomaar details…. en niet zomaar boetseersels…. Bij Choccywoccydoodah is alles best wel grof… en ik hou meer van fijn en mooie details, dus ik heb lekker zitten kliederen met kleurstofjes en fijne kwastjes… ik had nog nooit roosjes geverfd, maar blijkbaar heb ik toch nog iets van de genen van mijn grootvader, die lekker kon schilderen (en waar ik ook de pastelkrijtjes van heb geërfd en waar ik nog steeds heel zuinig op ben!).
Alle kopjes, schoteltjes en het lepeltje zijn gemaakt van kneedbare chocolade, die ik heb gemaakt van witte Callebaut chocolade. Ook in de bekleding, rozen en alle andere details zit kneedbare chocolade, gemengd met fondant en een beetje marsepein. Het heet wel kneedbare chocolade, maar het is wel een werkje waar je je spierballen bij moet gebruiken….. oef! De theepot moest ik als laatste verven, dat mocht dus niet misgaan. Ik kan je vertellen dat dat best een zenuwentoestand is… maar ik vind het gelukt…
Mooi op schema (om drie uur ’s nachts begonnen met decoreren en ongeveer twaalf uur klaar) de taart ingeladen in de auto en mr TAARTenkUNST thuis opgehaald.
Dat zijn dus best veel uurtjes…. de hele taart is dan ook geverfd, voorzien van goudverf en hier en daar een spikkel bladgoud…. en daar zit dus nog niet het bakken, vullen en afsmeren bij, want dan had ik de avond ervoor gedaan. En de kopjes en schoteltjes lagen ook al klaar….. 😉
Een mooie route naar Amstelveen, weer eens langs Schiphol (was alweer bijna twee weken terug voor het laatst haha). En toen……
We werden ontzettend hartelijk ontvangen! Niet alleen door het personeel, maar ook door de dochter die deze taart kado deed aan haar moeder…. en toen de taart eenmaal stond liep het hele restaurant uit om te komen kijken, inclusief het personeel en de chef… heeeeeel veel mobieltjes zweefden voor de taart, eigenlijk zou dat beeld nog wel de gaafste foto van allemaal geweest zijn, maar dat heb ik maar niet gedaan haha….
Kortom, heel blij dat ik deze opdracht mocht uitvoeren, zó helemaal mijn ding!!!!!
Bezorglocaties:
Een waanzinnige creatie. Helemaal top!
Wat is dit onwaarschijnlijk mooi!
ooooh wow, dankjewel!!!! ik wilde uiteraard ook geen kopietje maken en er wat meer van mezelf ingooien….. blijkbaar is dat gelukt 😉
De vergelijking met Choccywoccydoodah vind ik niet opgaan hoor, dit is ongelijk veel mooier, verfijnder, ambachtelijker en kunstzinniger! Ge_wel_dig!!! 🙂